Algemene Voorwaarden


Artikel 1 – Begripsbepalingen/definities

In deze voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd:

1) Bedenktijd: De termijn waarbinnen de consument zijn herroepingsrecht kan uitoefenen.

2) Consument: Een natuurlijke persoon die geen handelaar of ondernemer is en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer.

3) Dag: Een kalenderdag.

4) Duurtransactie: Een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de verplichtingen in de tijd zijn gespreid.

5) Duurzame gegevensdrager: Elk middel waarmee de consument of ondernemer persoonlijke informatie kan opslaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.

6) Herroepingsrecht: De mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand.

7) Modelformulier: Het door de ondernemer verstrekte formulier voor herroeping dat de consument kan invullen om zijn herroepingsrecht uit te oefenen.

8) Ondernemer: De natuurlijke persoon of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aanbiedt aan consumenten.

9) Споразумение от разстояние: Споразумение, при което сключването на споразумението се извършва изключително чрез техники за комуникация от разстояние.

10) Techniek voor communicatie op afstand: Een middel waarmee een overeenkomst kan worden gesloten zonder dat consument en ondernemer fysiek aanwezig zijn.

11) Algemene Voorwaarden: Deze Algemene Voorwaarden van de ondernemer.


Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Naam: Libra Fashion

Adres: Dirk Duivelsweg 4, 1811NP Alkmaar

E-mailadres: info@librafashion.nl

KvK-nummer: 87631571


Artikel 3 – Toepasselijkheid

1) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod in de webshop van de ondernemer en op elke overeenkomst op afstand tussen de ondernemer en de consument.

2) Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden deze algemene voorwaarden aan de consument ter beschikking gesteld.

3) Ако договорът от разстояние е сключен по електронен път, текстът на настоящите общи условия може да бъде предоставен на потребителя по електронен път, за да може лесно да бъде съхранен на траен носител.

4) Als naast deze algemene voorwaarden specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, kan de consument zich steeds beroepen op de meest gunstige bepaling in geval van tegenstrijdige voorwaarden.


Artikel 4 – Het aanbod

1) Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit duidelijk vermeld in het aanbod.

2) Het aanbod omvat een gedetailleerde beschrijving van de aangeboden producten en/of diensten, zodat de consument het aanbod goed kan beoordelen. Als er afbeeldingen worden gebruikt, zijn deze een nauwkeurige weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod verplichten de ondernemer niet.

3) Elk aanbod bevat voldoende informatie om de rechten en verplichtingen die verbonden zijn aan de aanvaarding van het aanbod duidelijk te maken. Dit omvat met name:

- De prijs inclusief belastingen en eventuele leveringskosten.

- De procedure voor het sluiten van de overeenkomst en de benodigde stappen.

- De voorwaarden met betrekking tot het herroepingsrecht (voor uitverkoopartikelen geldt mogelijk geen retourrecht, zoals vermeld bij het product).

- De betalingswijze, levering of uitvoering van de overeenkomst.

- De termijn voor aanvaarding van het aanbod en de geldigheid van de prijs.

- Hoe de consument de verstrekte gegevens kan controleren en corrigeren voordat de overeenkomst wordt gesloten.

- Eventuele andere talen waarin de overeenkomst kan worden gesloten, naast het Nederlands.

- Gedragscodes waaraan de ondernemer is gebonden en hoe de consument deze codes elektronisch kan raadplegen.

- De minimale duur van de overeenkomst op afstand bij een duurtransactie.


Artikel 5 – De overeenkomst

1) De overeenkomst komt tot stand wanneer de consument het aanbod aanvaardt en aan de gestelde voorwaarden voldoet, tenzij anders vermeld in lid 4.

2) Als de consument het aanbod elektronisch aanvaardt, bevestigt de ondernemer onmiddellijk de ontvangst van de aanvaarding per elektronische middelen. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet is bevestigd door de ondernemer, heeft de consument het recht om de overeenkomst te ontbinden.

3) Bij elektronische overeenkomsten neemt de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen om de elektronische gegevensoverdracht te beveiligen en zorgt voor een veilige online omgeving. Als de consument elektronisch betaalt, worden geschikte veiligheidsmaatregelen genomen.

4) Binnen de wettelijke kaders kan de ondernemer onderzoeken of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen en andere relevante feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoorde overeenkomst op afstand. Als de ondernemer gegronde redenen heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, kan hij een bestelling of aanvraag weigeren of bijzondere voorwaarden stellen.

5) De ondernemer zal bij het product of de dienst de volgende informatie verstrekken aan de consument, schriftelijk of op een manier die de consument toegankelijk kan opslaan op een duurzaam medium:

a. Het bezoekadres waar de consument met klachten terecht kan.

b. Voorwaarden voor het uitoefenen van het herroepingsrecht of een duidelijke verklaring over het uitsluiten van het herroepingsrecht.

c. Informatie over garanties en bestaande service na aankoop.

d. Gegevens zoals vermeld in artikel 4, lid 3, tenzij deze al aan de consument zijn verstrekt vóór de uitvoering van de overeenkomst.

e. Vereisten voor opzegging van de overeenkomst bij een duur van meer dan één jaar of een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

6) Bij een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid alleen van toepassing op de eerste levering.

7) Elke overeenkomst wordt aangegaan onder de opschortende voorwaarde dat de producten voldoende beschikbaar zijn.


Artikel 6 – Herroepingsrecht

Bij de levering van producten:

1) De consument heeft het recht om de overeenkomst zonder opgave van redenen binnen 14 dagen te ontbinden, te rekenen vanaf de dag na ontvangst van het product door de consument of een door de consument aangewezen vertegenwoordiger, die aan de ondernemer is meegedeeld.

2) По време на този период на размисъл потребителят трябва да борави внимателно с продукта и опаковката. Той може да разопакова или използва продукта само доколкото е необходимо, за да прецени дали иска да запази продукта. Ако потребителят упражни правото си на отказ, той трябва да върне продукта с всички доставени аксесоари и, ако е разумно възможно, в оригиналното състояние и опаковка, в съответствие с разумните и ясни инструкции на предприемача.

3) Als de consument zijn herroepingsrecht wil uitoefenen, moet hij dit binnen 14 dagen na ontvangst van het product aan de ondernemer laten weten. De consument kan dit doen door middel van het modelformulier of een ander communicatiemiddel zoals e-mail. Na deze kennisgeving moet de consument het product binnen 14 dagen retourneren. De consument moet kunnen aantonen dat de geleverde goederen tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld met een verzendbewijs.

4) Als de consument na afloop van de termijnen in lid 2 en 3 geen gebruik heeft gemaakt van zijn herroepingsrecht of het product niet heeft teruggestuurd naar de ondernemer, wordt de koopovereenkomst als definitief beschouwd.

Bij de levering van diensten:

5) Bij de levering van diensten heeft de consument het recht om de overeenkomst zonder opgave van redenen binnen 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst te ontbinden.

6) Om zijn herroepingsrecht uit te oefenen, moet de consument de bij het aanbod en/of bij de ontvangst meegedeelde redelijke en duidelijke instructies van de ondernemer volgen.


Artikel 7 – Kosten in geval herroeping

1) Als de consument gebruikmaakt van zijn herroepingsrecht, zijn de kosten van de retourzending voor zijn rekening.

2) Als de consument een bedrag heeft betaald, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling, terugbetalen. De ondernemer mag wachten met terugbetalen totdat hij de goederen heeft ontvangen of totdat de consument heeft aangetoond dat hij de goederen heeft teruggestuurd, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

3) De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.


Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

De ondernemer behoudt zich het recht voor om het herroepingsrecht van de consument uit te sluiten voor de volgende producten, mits deze uitsluiting duidelijk wordt vermeld in het aanbod of tijdig voor het sluiten van de overeenkomst:

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op de volgende categorieën producten:

a. Producten die op maat zijn gemaakt volgens de specificaties van de consument.

b. Producten die van persoonlijke aard zijn en niet geschikt zijn voor retourzending.

c. Producten die om redenen van hygiëne of gezondheid niet kunnen worden teruggestuurd.

d. Producten die snel kunnen bederven of verouderen.

e. Producten waarvan de prijs afhankelijk is van schommelingen op de financiële markt waar de ondernemer geen controle over heeft.

f. Losse kranten en tijdschriften.

g. Audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de verzegeling door de consument is verbroken.

h. Hygiënische producten waarvan de verzegeling door de consument is verbroken.

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op de volgende categorieën diensten:

a. Diensten met betrekking tot logies, vervoer, restaurantdiensten of vrijetijdsbesteding die op een specifieke datum of tijdens een bepaalde periode moeten worden geleverd.

b. Diensten waarvan de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke instemming van de consument voordat de bedenktijd is verstreken.

c. Diensten met betrekking tot weddenschappen en loterijen.


Член 9 – Цена

1) Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behalve als gevolg van veranderingen in de btw-tarieven.

2) Независимо от предходния параграф, предприемачът може да предлага продукти или услуги с променливи цени, чиито цени са обект на колебания на финансовия пазар и върху които предприемачът няма влияние. Тази склонност към колебания и фактът, че всички посочени цени са целеви цени, са посочени в офертата.

3) Prijsverhogingen binnen 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan als ze het gevolg zijn van wettelijke voorschriften of bepalingen.

4) Увеличения на цените от 3 месеца след сключване на договора са разрешени само ако предприемачът е предвидил това и:

a. Deze het gevolg zijn van wettelijke voorschriften of bepalingen; of

b. De consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.

5) Цените, посочени в офертата на продуктите или услугите са с включен ДДС.


Член 10 – Съответствие и гаранция

1) De ondernemer garandeert dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, aan de specificaties vermeld in het aanbod, aan de redelijke normen van deugdelijkheid en bruikbaarheid, en aan de geldende wettelijke voorschriften en overheidsvoorschriften op de datum van het sluiten van de overeenkomst. Als dit is overeengekomen, staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor gebruik dat verder gaat dan de normale toepassing.

2) Een eventuele garantie verstrekt door de ondernemer, fabrikant of importeur doet niets af aan de wettelijke rechten en claims van de consument die voortvloeien uit de overeenkomst.

3) Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 2 maanden na de levering schriftelijk aan de ondernemer te worden gemeld. Het retourneren van de producten moet plaatsvinden in de originele verpakking en in nieuwe staat.

4) De garantieperiode van de ondernemer komt overeen met de fabrieksgarantieperiode. De ondernemer is echter nooit verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor individuele toepassingen door de consument, noch voor enig advies met betrekking tot het gebruik of de toepassing van de producten.

5) De garantie is niet van toepassing in de volgende gevallen:

- Als de consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of gewijzigd of door derden heeft laten repareren en/of wijzigen.

- Ако доставените продукти са били изложени на необичайни условия или по друг начин са били третирани небрежно, или са в противоречие с инструкциите на предприемача и/или инструкциите върху опаковката.

- Als de tekortkoming geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die door de overheid zijn gesteld of zullen worden gesteld met betrekking tot de aard of kwaliteit van de gebruikte materialen.


Artikel 11 – Levering en uitvoering

1) De ondernemer zal uiterst zorgvuldig te werk gaan bij het ontvangen van bestellingen voor producten en bij het beoordelen van aanvragen voor dienstverlening.

2) Адресът, съобщен от потребителя на предприемача, се счита за място на доставка.

3) Onder voorbehoud van het in lid 4 van dit artikel vermelde, zal de ondernemer geaccepteerde bestellingen zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij de consument heeft ingestemd met een langere leveringstermijn. Als de levering vertraging oploopt of als een bestelling niet volledig kan worden uitgevoerd, wordt de consument hierover uiterlijk 30 dagen na het plaatsen van de bestelling geïnformeerd. In dat geval heeft de consument het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden. De consument heeft geen recht op schadevergoeding.

4) Alle leveringstermijnen zijn indicatief. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan eventuele opgegeven termijnen. Het overschrijden van een termijn geeft de consument geen recht op schadevergoeding.

5) In geval van ontbinding volgens lid 3 van dit artikel zal de ondernemer het door de consument betaalde bedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de ontbinding, terugbetalen.

6) Als de levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de ondernemer zich inspannen om een alternatief product beschikbaar te stellen. Voorafgaand aan de levering zal duidelijk en begrijpelijk worden vermeld dat een vervangend product wordt geleverd. In het geval van vervangende producten kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten van eventuele retourzending zijn voor rekening van de ondernemer.

7) Het risico van schade en/of verlies van producten ligt bij de ondernemer tot het moment van aflevering aan de consument of een door de consument aangewezen vertegenwoordiger die vooraf aan de ondernemer bekend is gemaakt, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.


Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging

Opzegging:

1) De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die betrekking heeft op de regelmatige levering van producten (inclusief elektriciteit) of diensten te allen tijde opzeggen, met inachtneming van de overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van maximaal één maand.

2) De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die betrekking heeft op de regelmatige levering van producten (inclusief elektriciteit) of diensten, te allen tijde opzeggen aan het einde van de overeengekomen termijn, met inachtneming van de overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van maximaal één maand.

3) Потребителят може да се откаже от споразуменията, посочени в предходните параграфи, по всяко време и не се ограничава до анулиране в определен момент или в рамките на определен период. Потребителят може да прекрати договора по същия начин, по който е сключен договорът, и със същия срок на предизвестие, както предприемачът е определил за себе си.

Verlenging:

4) Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en betrekking heeft op de regelmatige levering van producten (inclusief elektriciteit) of diensten mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.

5) Niettegenstaande het voorgaande mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en betrekking heeft op de regelmatige levering van dagelijkse nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een maximale duur van drie maanden, als de consument deze

verlengde overeenkomst kan beëindigen aan het einde van de verlengingstermijn, met een opzegtermijn van maximaal één maand.

6) Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en betrekking heeft op de regelmatige levering van producten of diensten mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde tijd worden verlengd als de consument te allen tijde kan opzeggen, met een opzegtermijn van maximaal één maand en een opzegtermijn van maximaal drie maanden als de overeenkomst betrekking heeft op de regelmatige levering, maar minder dan eens per maand, van dagelijkse nieuws- en weekbladen en tijdschriften.

7) Een overeenkomst met een beperkte looptijd voor de regelmatige levering van dagelijkse nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet stilzwijgend verlengd en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode.

Duur

8) Als een overeenkomst een looptijd van meer dan een jaar heeft, kan de consument de overeenkomst op elk moment na één jaar opzeggen, met een opzegtermijn van maximaal één maand, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich verzetten tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen termijn.


Artikel 13 – Betaling

1) Tenzij anders is overeengekomen, moeten de door de consument verschuldigde bedragen worden betaald binnen 7 werkdagen na het verstrijken van de bedenktijd zoals vermeld in artikel 6, lid 1. In het geval van een overeenkomst voor het verlenen van een dienst, begint deze termijn nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.

2) De consument is verplicht om eventuele onjuistheden in de verstrekte of vermelde betalingsgegevens onmiddellijk aan de ondernemer te melden.

3) In geval van wanbetaling door de consument heeft de ondernemer, met inachtneming van wettelijke beperkingen, het recht om redelijke kosten in rekening te brengen zoals vooraf aan de consument bekendgemaakt.


Artikel 14 – Klachtenregeling

1) De ondernemer heeft een goed bekendgemaakte klachtenprocedure en zal klachten volgens deze procedure afhandelen.

2) Klachten over de uitvoering van de overeenkomst dienen binnen 2 maanden na ontdekking van de gebreken volledig en duidelijk omschreven te worden ingediend bij de ondernemer.

3) Klachten die bij de ondernemer worden ingediend, worden binnen 14 dagen na ontvangst beantwoord. Als een klacht naar verwachting meer tijd vergt voor afhandeling, zal de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen reageren met een ontvangstbevestiging en een schatting van wanneer de consument een meer uitgebreid antwoord kan verwachten.

4) Als een klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost, ontstaat er een geschil dat vatbaar is voor geschillenbeslechting.

5) De consument dient in eerste instantie contact op te nemen met de ondernemer om klachten te bespreken. Het is ook mogelijk om klachten te melden via het Europees ODR-platform (http://ec.europa.eu/odr).

6) Een klacht schort de verplichtingen van de ondernemer niet op, tenzij de ondernemer schriftelijk anders aangeeft.

7) Als een klacht gegrond wordt bevonden door de ondernemer, zal de ondernemer naar eigen keuze de geleverde producten kosteloos vervangen of repareren.


Artikel 15 – Geschillen

1) Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing, zelfs als de consument in het buitenland woont.

2) Het Weens Koopverdrag is niet van toepassing.


Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

Aanvullende of afwijkende bepalingen mogen niet in het nadeel van de consument zijn en moeten schriftelijk worden vastgelegd of op een toegankelijke manier worden opgeslagen op een duurzaam